Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:04:23 GMT

چرا مکرون رنگ پرچم فرانسه را تغییر داد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۰۳۶۲

چرا مکرون رنگ پرچم فرانسه را تغییر داد؟

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خبرگزاری فرانسه از اقدام امانوئل مکرون در تغییر رنگ پرچم فرانسه و استفاده از رنگ آبی تیره به جای آبی روشن خبر داد. رنگ آبی تیره در پرچم سه رنگ فرانسه نخستین بار از سوی نیروی دریایی این کشور در سال ۱۷۹۳ میلادی استفاده شد.

در سال ۱۹۷۶ میلادی «ژیسکار دستن» رئیس جمهوری وقت فرانسه تصمیم به روشن کردن رنگ های قرمز و آبی پرچم فرانسه نمود تا همخوانی بیشتری با پرچم اتحادیه اروپا داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک آیا هدف مکرون از تغییر پرچم فرانسه فاصله گرفتن از اتحادیه اروپا بوده است؟ و آیا یادآوری انقلاب فرانسه را باید اقدامی نمادین و حاوی پیام سیاسی در آستانه انتخابات 2022 تعبیر کرد یا اینکه صرفاً امری سلیقه ای و غیرسیاسی است؟

موضوع تنش و اختلاف نظرات میان شرکای اروپایی؛ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا؛ تغییر سیاست های فرانسه در مسائل بین ­المللی و ده ها دلیل دیگر را می توان به عنوان پیام های سیاسی پیدا و پنهان پس اقدامات سردمداران فرانسه تعبیر کرد که البته دلایل چندان متقنی نبوده و در سطح گمانه زنی است اما موضوعی که نمی توان آن را تصادفی دانست موضوع بازگشت مکرر فرانسه به گذشته و یادآوری وقایع تاریخی است.

از ارسال مجسمه آزادی و یادبود نبرد چساپیک تا بازگشت به رنگ انقلاب

جایگزینی رنگ آبی پرچم فرانسه به رنگ پرچم درسال ۱۷۹۳ میلادی و وقایع مربوط به انقلاب این کشور نوعی بازگشت به گذشته و مرور حوادث تاریخی است که چندی است در حال تکرار شدن است. چندی پیش فرانسه در راستای آنچه تحکیم روابط فرانسه و آمریکا توصیف کرده بود، در بحبوحه جشن ملی آمریکا، دومین مجسمه آزادی ساخت خود را به آمریکا ارسال کرد. صد و سی و پنج سال قبل، در سال ۱۸۸۶ میلادی، نخستین مجسمه آزادی فرانسه در در منطقه منهتن در شهر نیویورک نصب شد.

همچنین دویست و چهلمین سالگرد نبرد خلیج چساپیک که قرار بود در سفارت فرانسه در آمریکا و بر روی یک کشتی جنگی این کشور در بالتیمور، مریلند، جشن گرفته شود، متعاقب امضای معاهده همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا موسوم به پیمان اوکوس(AUKUS) و دور زدن فرانسه، لغو شد.

چنین بازگشت هایی به تاریخ اگرچه در وهله نخست امری نمادین و در راستای تحکیم روابط دوستانه تلقی می شود اما نمی توان آن ها را بدون انگیزه سیاسی و بدون هیچ پیامی برای مناسبات خارجی دولت ها تعبیر کرد.

اتحادیه اروپا؛ از تلاش برای یکرنگ و یکپارچه ساختن اروپاییان تا گسترش یکجانبه گرایی

اگر چه اتحادیه اروپا از زمان تشکیل خود همواره به دنبال اتخاذ رویه های واحد در مسائل بین المللی بوده اما بروز وقایعی نظیر برگزیت و خروج انگلیس به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار اروپایی از این اتحادیه، تغییرات مهمی در حال و آینده این اتحادیه پدید آورده و خواهد آورد.

اتحادیه اروپا که روزی از تشکیل ارتش واحد سخن می گفت و درصدد یک رنگ کردن همه چیز اروپایی ها بود، زمزمه های فروپاشی آن در درازمدت به گوش می رسد. بعید نیست که تغییر رنگ پرچم فرانسه، نمادی از شکاف میان احساس عمیقی یکرنگی و یکپارچگی دیرین میان اعضای آن باشد.

از تغییر رنگ پرچم تا تغییر حال و هوای انتخابات فرانسه

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه، مکرون، جوانترین رئیس جمهور تاریخ فرانسه ممکن است از هر حربه ای برای تقویت حس ناسونالیستی هموطنان خویش با انجام اقدامتی نمادین همچون یادآوری وقایع مهم تاریخی و ارزشمند مردم فرانسه به نفع خود بهره برداری نماید. اعتراضات «جلیقه زردها»، نارضایتی در مهار بحران کرونا، شکاف طبقاتی، ماجرای توهین به مسلمانان و ...، چهره به اصطلاح دموکراتیک فرانسه را به ویژه در زمان ریاست جمهوری او کمرنگ ساخته و شاید این اقدامات تلاشی برای یادآوری پایبندی به اصول و ارزش های آزادی، برابری و برادری فرانسه باشد.

برچسب‌ها فرانسه اتحادیه اروپا امانوئل مکرون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه اتحادیه اروپا امانوئل مکرون فرانسه اتحادیه اروپا امانوئل مکرون اتحادیه اروپا پرچم فرانسه رنگ پرچم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟

به گزارش صدای ایران ازیورونیوز،انتخابات پارلمان اروپا قرار است از ۶ تا ۹ ژوئن برگزار شود و در پی آن همه مسئولان ارشد اتحادیه اروپا یا در سمت خود ابقا می‌شوند و یا جایشان را به افراد دیگری می‌دهند. اما حقوق مشاغل عالی‌رتبه اروپایی چقدراست؟


برخلاف آن‌چه ممکن است به صورت پیش‌فرض به نظر برسد، اطلاعات حقوق دریافتی مسئولان عالی‌رتبه اروپایی به صورت شفاف و بر روی وبسایت کمیسیون اروپا درج نشده و نیازمند تحقیق است.

بنابر مقررات شورای اروپا که در سال ۲۰۱۶ به تصویب رسیده است، حقوق مسئولان ارشد اروپایی با اعمال درصدی مشخص بر حقوق «یک مقام اتحادیه اروپا با درجه سوم از رتبه شانزدهم» تعیین می‌شود. سخنگوی کمیسیون اروپا در گفتگو با مجله «پارلمان» گفت که این رتبه به مدیران کل و معاونان آنها در بخش‌های مختلف سیاستگذاری کمیسیون اروپا اختصاص دارد.

بنابر آخرین «به‌روزرسانی سالانه حقوق و مستمری مقامات و کارمندان اتحادیه اروپا» که در سال ۲۰۲۲ منتشر شده، مقامی در این جایگاه حقوق ماهیانه ۲۲ هزار و ۶۴۶ یورو پیش از کسر مالیات دریافت می‌کند.

بر اساس ماده دوم فصل دوم مقررات شورای اروپا، حقوق اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا ۱۳۸ درصد حقوق «مقام اتحادیه اروپا با درجه سوم از رتبه شانزدهم» و برابر با ۳۱ هزار ۲۵۱ یورو در ماه پیش از کسر مالیات است. بنابر این جدول حقوق شارل میشل، رئیس شورای اروپا و کین لنارت، رئیس دیوان دادگستری اتحادیه اروپا هم به همین میزان است.

بر اساس این جدول، جوزپ بورل، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا پس از اورزولا فن درلاین در رتبه دوم بالاترین دستمزد‌های اتحادیه اروپا قرار دارد. حقوق او ۱۳۰ درصد حقوق «مقام اتحادیه اروپا با درجه سوم از رتبه شانزدهم» و برابر ۲۹ هزار و ۴۳۹ یورو در ماه پیش از کسر مالیات است.

جایگاه بعدی بالاترین حقوق‌ها با ۱۲۵ درصد حقوق «مقام اتحادیه اروپا با درجه سوم از رتبه شانزدهم» به معاونان رئیس کمیسیون و دیوان دادگستری اتحادیه اروپا اختصاص دارد. حقوق ماهیانه این افراد پیش از کسر مالیات برابر ۲۸ هزار و ۳۰۷ یورو است.

تونی مورفی، رئیس دیوان محاسبات اتحادیه اروپا در جایگاه بعدی قرار دارد. حقوق او ۱۱۵ درصد حقوق «مقام اتحادیه اروپا با درجه سوم از رتبه شانزدهم» و برابر با ماهیانه ۲۶ هزار و ۴۲ یورو پیش از کسر مالیات است.

حقوق نمایندگان پارلمان اروپا چقدر است؟

بنابر ماده ۱۰ اساسنامه اعضای پارلمان اروپا حقوق نمایندگان این پارلمان برابر با حقوق پایه قاضی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا و معادل ماهیانه ۱۰ هزار و ۷۵ یور پیش از کسر مالیات است. حقوق خالص این نمایندگان پس از کسر مالیات و حق بیمه به هفت هزار و ۸۵۳ یورو در ماه به صورت خالص می‌رسد.

لازم به ذکر است که نمایندگان پارلمان اروپا موظف به تبعیت از رژیم مالیاتی و پرداخت عوارض ملی کشور خود هستند، در نتیجه بسته به کشور ممکن است درآمد خالص ماهیانه آنها متفاوت باشد.

مستمری بازنشستگی نمایندگان پارلمان اروپا

بنابر ماده ۱۴ اساسنامه مزبور، اعضای پیشین پارلمان اروپا پس از ۶۳ سالگی مشمول دریافت مستمری هستند. این مستمری معادل ۳.۵ درصد حقوق آنها به ازای هر سال و یک دوازدهم هر ماه فعالیت است. با این حال این مستمری نمی‌تواند از ۷۰ درصد کل حقوق دریافتی آنها بیشتر باشد. این مستمری از محل بودجه سالانه اتحادیه اروپا پرداخت می‌شود.

تفاوت حقوق روسا و نمایندگان اتحادیه اروپا در مقایسه با شرکت‌های خصوصی

بنابر آخرین گزارش اوکسفام، یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های بین‌المللی امدادرسانی برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی در جهان، مدیران ۴۰ شرکت برتر فرانسه در سال ۲۰۲۲ به طور متوسط ۱۳۰ برابر بیشتر از کارکنان این شرکت‌ها حقوق دریافت کرده‌اند.

همچنین، افزایش حقوق کارکنان در بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ در فرانسه ۹ درصد بوده، این درحالی است که مدیران این شرکت‌ها ۲۷ درصد افزایش حقوق داشته‌اند.

اما بیشترین اختلاف حقوق مربوط به شرکت «تله‌پرفورمنس»، یکی از بزرگترین شرکت‌های مخابراتی در جهان است. بنابر گزارش اوکسفام، دنیل ژولیان، مدیر عامل این شرکت هزار و ۴۵۳ برابر بیش از میانگین دستمزد آن حقوق دریافت می‌کند.

فروشگاه زنجیره‌ای «کارفور» در جایگاه دوم قرار دارد و حقوق الکساندر بومبار، مدیرعامل این شرکت ۴۲۶ برابر بیش از حقوق میانگین این فروشگاه زنجیره‌ای است.

این درحالی است که بنابر آمار «یورواستات»، شهروندان اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ به طور میانگین سالیانه ۳۳ هزار و ۵۰۰ یورو یعنی ماهیانه دو هزار و ۷۹۱ یورو پیش از کسر مالیات دریافت کرده‌اند.

بنابر این گزارش، بالاترین حقوق متوسط مربوط به شهروندان سوئیس و برابر با ۱۰۶ هزار و ۸۳۹ یورو در سال و کمترین میزان آن مربوط به شهروندان بلغارستان و برابر با سالیانه ۱۲ هزار و ۹۲۳ یورو بوده است.

در نتیجه با توجه به این آمار درآمد اورزولا فن درلاین، به عنوان عالی‌رتبه‌ترین مقام اتحادیه اروپا تقریبا سه برابر یک نماینده پارلمان و ۱۲ برابر یک شهروند اروپایی به طور میانگین است.

دیگر خبرها

  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • آتش اعتراضات به المپیک در فرانسه
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • بوی شورش از درون جشنواره کن ۲۰۲۴ می‌آید/کارکنان در طلب حقوق بیشتر
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط